Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031Zero Gravity & Shades Of Grey – Costa – Antwerpen – 24/5/2008

Tekst & Foto’s: Johan


Dat Sunshine Concerts van alle markten thuis is en meerdere stijlen durft programmeren mag duidelijk zijn. Na La Ventura in januari dit jaar was het ditmaal een dubbel optreden van Zero Gravity & Shades Of Grey. Tweemaal progressieve metal van Belgische bodem dus.
Het uit keerbergen afkomstige Zero Gravity mocht de avond openen met een gevarieerde set uit hun vorige demo, aangevuld met nieuw materiaal van hun nog te verwachten full CD die begin 2009 moet uitkomen. Onder een matig gevulde zaal maar desondanks laaiend enthousiast publiek kon dit vijftal met instrumentale opener “Lost In Transition” van meet af rekenen op positieve feedback. Meteen goed om de metal fans ook kennis te laten maken met nieuwer materiaal in de vorm van “Inner Ruins” & “Second Betrayal” . Deze nieuwe composities sluiten trouwens nauw aan bij het oudere werk en je merkt meteen op dat de groep technisch zeker evolueerde. Een voor Zero Gravity nieuw element zijn de grunt vocalen van Alex Vanhaesendonck die de nummers toch wel een extra punch meegeven. Voor hun muzikaal technisch vernuft ging de band zeker ook te raden bij Dream Theater en konsoorten. Dat op zich merk je al aan het memorabele drumwerk van Pieter Belmans. Sven Duppon mocht dan misschien niet in topvorm zijn qua stemgeluid maar representatief klonk het wel en samen met Alex zeker geen alledaags gitaarduo maar garant staand voor snedige gitaar riffs. In het melodische “Life Formula” zijn het o.a. de mooie toetsenpartijen die me opvielen; al moet gezegd worden dat Marc Beckers doorheen de ganse set duidelijk verweven zat. Na drie kwartier werd de set afgesloten met de bis “Passages” uit de gelijknamige demo uit 2005.

Setlist
Lost In Transition
Inner Ruins
Second Betrayal
Subside
Life Formula
Passages

Na de korte en vlotte podiumwissel betreed Shades Of Grey de bühne. Deze uit Genk afkomstige formatie vierde onlangs hun vijfjarig bestaan en mocht dit voor het Antwerpse publiek nog eens over doen. Het was dan waarschijnlijk ook hun laatste optreden alvorens de studio in te gaan voor de opnames van hun full CD. Bij Shades Of Grey minder uitgesponnen nummers maar met een enorme kracht die we reeds kennen van hun drie voorgaande demo’s (Shades of Grey 2004 - The Next Chapter 2005 - Into The Grey 2006). Ook hier dus een gevarieerde set met enkele nieuwe nummers en een cover versie van Channel Zero’s “Black Fuel” – altijd heerlijk om dit nummer nog eens live te mogen aanschouwen; zeker als de versie ook nog goed gebracht is. Laatst genoemde formatie mag zeker tot hun invloeden gerekend worden alsook Metallica, Korn, Machine head e.v.a. Berto was in vorm en ging energiek tekeer zoals een frontman het betaamd. Ook in de ritmesectie werden enkele sticks op sterkte getest (waarbij enkelen begaven) door Oli Marut; ondersteunt door het typerende Groovende, soms zelfs funky, basspel van Ludo Teska. Dat het met vet doorspekte gitaarduo van Rob & Serge goed op dreef kwam bleek uit de laatste nummers uit de set die als een denderende locomotief de zaal ingeworpen werden. Zo werd “Don’t Cry” sneller gespeeld dan het origineel maar ook “Strike” was duidelijk meer dan up tempo te noemen. Als extra toemaatje kregen we dan nog een snelle versie van “Catch me” die groep en publiek aanzette tot een laatste headbang sessie alvorens de rust over Antwerpen te laten weerkeren.

Setlist
Bloodlust
Broken
Hate
Disturbance
Yeah
Black Fuel
Tale With no End
Save Me
Don’t Cry
Strike
Catch me

[Aangemeld door johan]


Geplaatst door Jany op zaterdag 31 mei 2008 - 12:50:14
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org