Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Primal Fear, Brainstorm, Striker - Biebob, Vosselaar - 28/02/2016

Tekst: Vera

Wij gaan altijd met een gerust gevoel naar een Primal Fear concert. We weten immers precies wat we kunnen verwachten en komen nimmer bedrogen uit: pure traditionele heavy metal op Judas Priest leest geschoeid. Voorspelbaar? Yep. Clichés? A volonté. Vakmanschap? Zeker. Inzet? 100%. Kortom, Primal Fear staat voor een compleet metalfeest met alles er op en er aan. Bovendien brengen ze altijd puike support acts mee. Ditmaal waren dat de jonge Canadezen van Striker en de landgenoten van Brainstorm. Aan de jonge honden van Striker dus om allereerst de vlam in de pan te laten slaan. Dat lukt hen aardig. Zij komen hun vierde album ‘Stand In The Fire’ voorstellen dat onlangs in eigen beheer uitgebracht werd. Na opener ‘Crossroads’ is het dan ook voornamelijk nieuw materiaal dat op het publiek afgevuurd wordt. De band speelt zeer energieke speed metal, een titel als ‘Full Speed Or No Speed’ spreekt wat dat betreft boekdelen. Enkel tijdens ‘Lethal Force’ nam men even wat gas terug. Leuke opener zondermeer.

We kunnen er nog steeds niet bij dat Brainstorm niet veel populairder is. De band verwent ons meer dan 20 (!) jaar met uitstekende gebalde metal in de trant van Nevermore, Sanctuary en Mystic Circle en we zien hen amper als hoofdact toeren. Een uur de tijd dus om te genieten van de enthousiaste presentatie van zanger Andy B. Franck met zijn gitaristen Torsten Ihlenfeld en Milan Loncaric plus stevige ritmesectie. Onlangs bracht Brainstorm het elfde album ‘Scary Creatures’ uit en er wordt afgetrapt met het nieuwe ‘The World To See’ en het titelnummer van vorig album ‘Firesoul’. Later zullen ook nog ‘We Are’ en het emotionele ‘How Much Can You Take’ van de nieuwe worp gespeeld worden. Zowel de band als het publiek geniet met volle teugen, de interactie tussen beide is gemeend. Brainstorm stond hier immers al dikwijls en weet met krachtige power/thrash metal heel wat bijval te oogsten. Songs als ‘Fire Walk With Me’, het oosters getinte, epische ‘Shiva’s Tears’ en het krachtige ‘Falling Spiral Down’ kunnen we zeker tot de hoogtepunten van de energieke set rekenen. Top klasse!

Een band met een aantal coryfeeën uit de Duitse metalscène maakt zich dan klaar om het podium in te nemen. Primal Fear herbergt immers de gemoedelijke bassist Mat Sinner, de ietwat timide stergitarist Alex Beyrodt en als klap op de vuurpijl de verloren zoon die teruggekeerd is als derde gitarist: Tom Naumann. De man geniet er duidelijk van. Magnus Karlsson gaat vele typische metalposes aan met zijn collega’s, terwijl zanger Ralf Scheepers er als een jongere Rob Halford tegenaan gaat in een bijna onmenselijke prestatie. Hij haalt moeiteloos de hoge noten. Drummer Francesco Jovino is nieuw en komt uit Italië. Hij mag traditiegetrouw zijn instrument geselen in een solospot. Maar eerst een aantal puike songs uit het omvangrijke repertoire. ‘Final Embrace’ als eerste. Primal Fear heeft zopas ‘Rulebreaker’ uitgebracht en de metalen leuze ‘In Metal We Trust’ wordt al aardig meegebruld. Later in de set zien we ook het titelnummer, ‘The End Is Near’ en ‘Angels Of Mercy’ dat prompt de draad weer oppakt na de drumsolo. Wij waren verheugd om het epische ‘Seven Seals’ nog eens te horen (en zien), terwijl het eveneens nieuwe ‘The Sky Is Burning’ voor een intiem moment zorgt. ‘When Death Comes Knocking’, ‘Chainbreaker’ en het obligate statement ‘Metal Is Forever’ sluiten de reguliere set af. Ditmaal hoort publieksfavoriet ‘Fighting The Darkness’ tot de bisnummers, waarna ‘Running In The Dust’ het slotakkoord inluidt na een avondje pure heavy metal. Wel, meer moet dat niet zijn soms. En daarmee zat ook het laatste optreden van deze tour erop voor de bands. De jeugd van Striker bleef het langst hangen aan de merchandisestand, terwijl de muzikanten van de gevestigde bands met vermoeide blik nog materiaal uit de zaal sleurden. Het thuisfront riep …
Geplaatst door Vera op dinsdag 29 maart 2016 - 09:23:52
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org