Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031Maiden United - Beatnik - Beerse - 16/12/2012

Text & Pics: Johan

Nederlands:

Eén van de positieve zaken aan Facebook is dat je met artiesten in contact kan treden. Soms levert dat een verruiming aangaande nieuwe bands en projecten op. Dat was ook het geval met Maiden United bij mij. Ik vond hun opzet, alsook de indrukwekkende cast aan muzikanten, indrukwekkend genoeg en wou ze ook wel eens live aan het werk zien. Toeval wou dat net toen ik het mijn partner verteld had ik merkte dat ze 2 dagen later zouden optreden in Beatnik te Beerse, en dat is niet ver van mijn deur. Door omstandigheden kon partner en kind jammer genoeg niet mee maar ik ging dus alvast gewapend met fototoestel ter plekke om te genieten van een prachtige akoestische set van Maiden songs.

Beatnik is zo'n typisch gezellig bruin kroegje met een hart voor muziek en dat zorgt ook voor parkeerproblemen als er wat te doen is maar gelukkig was ik nog net op tijd om het eerste nummer niet te missen. Voordeel aan zo'n kleine kroeg is dat er een speciaal en persoonlijker contact met de artiesten ontstaat dat de sfeer nog meer bevordert en dat hebben Damian Wilson (Threshold - Headspace), Ruud Jolie (Within Temptation - For All We Know), Joey Bruers (Up The Irons), Mike Coolen (Within Temptation) & Marco Kuypers (Cloudscape - For All We Know) meer dan geweten. De sfeer zat er van meet af aan dan ook goed in en de enthousiaste menigte zong de nummers volmondig mee.Damian Wilson is een entertainer die ook voor geen grap verlegen zit en ook dat kwam de sfeer enkel ten goede. Bovendien bezit de man een eigen geweldig vocaal talent waarmee hij tot mijn top tien van vocalisten behoort en ik denk dat velen deze mening met me delen. Ook muzikaal zit bij Maiden United echter alles perfect. De arrangementen waren knap bewerkt en de klank mooi gebalanceerd. Ruud Jolie zijn gitaarspel is zoals we weten niet enkel elektrisch van hoog niveau maar ook akoestisch weet de man op elk moment de juiste snaar te raken en dit niet enkel in de snellere stukken maar met nodig gevoel weet hij ook de rustige passages mooi in te vullen; dit aangevuld met het discrete toetsenwerk van Marco Kuypers. Dit alles wordt geruggensteund door de ritmesectie van Mike Coolen die voor deze akoestische set voornamelijk zijn rods gebruikte in plaats van traditionele sticks & Joey Bruers die gewapend met zijn Ortega akoestische bas een stevige basis wist te leggen voor de melodieën. De ene na andere klassieker werd afgewerkt en je kon het enthousiasme van zowel artiesten als aanwezige publiek in deze uitverkochte Beatnik zo op de gezichten aflezen.

Damian Wilson was goed bij stem en smeerde deze regelmatig met een goed Belgisch biertje. Na de set en geplande toegiften had zowel publiek alsook Wilson er nog duidelijk zin in en laatste dweepte de menigte nog meer op om een bisnummer te krijgen. Gezien Beatnik midden in het centrum van Beerse ligt en er dus rekening dient gehouden te worden met burenoverlast stond de eigenaar nog echter één toegift toe en dat werd op vraag van het publiek 'Where Eagles Dare'. Het was echter al van april vorig jaar geleden dat de band dit nog speelde waardoor het al eens even mis liep en vooral Damian Wilson meermaals de steun van het publiek moest inroepen om hem aan de lyrics te doen herinneren. Al bij al tof dat je het nummer dan toch brengt, je moet het maar durven. Aangezien je in schoonheid moet eindigen besloot de band om nog voor een allerlaatste toegift te vragen aan de eigenaar en dat werd 'The Trooper' dat net zoals eerder in de show perfect liep. Voor zowat alle aanwezigen mochten ze nog wel even doorgaan maar gezien de geluidsnorm kon dit jammer genoeg niet. Er zit voor ondergetekende dus niets anders op dan nogmaals te genieten van de cd’s tijdens het schrijven van dit verslag en het bewerken van de foto's. Het was een geslaagde avond die me nog een hele tijd zal bijblijven.


Setlist

- Only the good die young
- Prowler
- Flash of the blade
- Children of the damned
- Quest for fire
- 2 minutes to midnight
- Revelations
- 22 Acacia avenue
- The trooper
- Infinite dreams
- Still life
- Die with your boots on
---------------------------
- Sun and steel
- The evil that men do
- Wasted Years
---------------------------
- Where eagles dare
- The trooper (reprise)
Geplaatst door Vera op dinsdag 07 mei 2013 - 16:11:04
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org