Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031PPM FEST - Lotto Mons Expo - 14/04/2013 - Day 3

De vierde editie van het Power Prog & Metal festival ligt achter ons en we kunnen terugkijken op een geslaagde editie die zelfs meer volk trok dan vorig jaar. Met als headliners Avantasia (op vrijdag), Stratovarius/Behemoth (op zaterdag) en Helloween/Gamma Ray plus de herrijzenis van Queensrÿche op zondag was dit weer een affiche met talrijke hoogtepunten. We verdelen dit heuglijke metalfeest in drie delen, dag per dag. De derde dag, op zondag, werd ook een heerlijke belevenis!


Tekst: Walter

Zondag: Stage Omega

Shadowside
De Brazliaanse band Shadowside is op tournee met Gamma Ray en Helloween. Een uitgelezen kans voor hen om ook de toeschouwers op PPM op hun hand te krijgen. Ondanks het vroege uur sloegen ze erin om een gesmaakte set neer te poten. Blikvanger is zangeres Dani Nolden die over een flinke set stembanden beschikt en er bovendien appetijtelijk uitziet. Dani staat haar mannetje en benut goed het podium. De power en- melodieuze metal songs gedijen goed en de band speelt bevlogen. Shadowside kreeg vooral de mensen in beweging met hun cover ‘The Ace Of Spades’ van Motörhead.

Myrath
Eén van de verrassingen van de dag was ongetwijfeld de hartverwarmende Tunesische metal formatie Myrath. Nooit eerder had ik van de band gehoord, ook al hebben ze al drie albums op hun cv staan. De melodieuze metal werd smaakvol gekruid met Noordafrikaanse traditionele muziek. Je kan de band een beetje vergelijken met Orphaned Land, al is de Tunesische band toegankelijker. Zanger Zaher heeft een mooie stem en is erg toonvast, als frontman deed hij zijn uiterste best om het publiek op zijn hand te krijgen en slaagde daar ook glansrijk in. De band speelde vlekkeloos en Elyes toverde mooie en warme klanken uit zijn keyboard. Na afloop was het drummen om een cd te bemachtigen van deze sympathieke band.

Tank
Omdat Dougie White in de studio vertoeft met Michael Schenker voor de opnames van een nieuw album, wordt de zanger tijdelijk vervangen door ZP Theart (ex-Dragonforce). De zanger kwam uitstekend tot zijn recht bij zijn ex-werkgever, bij Tank vond ik niet dat het plaatje paste. De traditionele smeuïge hardrock van Tank verdient een zanger met een meer heavy stemgeluid. ZP sloofde zich uit maar kwam niet geloofwaardig over. De muziek stond bovendien te hard zodat we na enkele songs de lentezon gingen opzoeken.

Firewind
Zanger Apollo Papathanasio heeft definitief de handdoek in de ring gegooid. Tijdelijk wordt hij vervangen door de Amerikaan Kelly Sundown Carpenter (Beyond Twilight, Outworld). Het is niet de eerste keer dat Firewind iemand anders plaatst achter de micro. Nu wil ik het zangtalent van Kelly niet minimaliseren maar ik vond hem te schel klinken bij het Griekse power metal gezelschap. Gitaarbeest Gus G en de zijnen speelden weliswaar een pot strakke metal maar Kelly die weliswaar enthousiast uit de hoek kwam, zette een domper op de feestvreugde. Hopelijk vindt Firewind binnenkort een geschikte vocalist.

Gamma Ray
Voor een snelle partij heavy metal van deze veteranen mag je ons steeds wakker maken. Ook deze keer raasde het combo door hun setlist. Na ‘Welcome’ had Kai Hansen weinig moeite om de postgevatte fans op zijn hand te krijgen met ‘Anywhere In The Galaxy’, luidkeels werd vervolgens ‘Men, Martians And Machines’ meegeschreeuwd. Verrassend was hun versie van ‘Future World’, zo was Helloween later op de avond al verlost van die song. ‘To The Metal’ en ‘Send Me A Sign’ maakte het feestje bijna compleet. Jammer dat ‘Gardens Of The Sinner’ in de kast bleef zitten. Gamma Ray raasde als een kleine tornado door Mons en dat ze zullen ze daar geweten hebben.

Helloween
De grote broer van Gamma Ray had de eer om het driedaagse festival op gepaste wijze af te sluiten. En het moet gezegd, Helloween verkeerde in grote vorm. ‘Straight Out Of Hell’, hun recent verschenen album bulkt van de snelle songs. Vanachter een groot transparant gordijn werd de set op gang getrokken door ‘Wanna Be God’, een nummer opgedragen aan Freddy Mercury. Na deze gesmaakte opwarmer waarin de drummer een prominente rol opeiste, mocht Andi meteen hoge stemcapriolen uithalen met ‘Nabataea’. Eerste hoogtepunt was het onvermijdelijke maar toch zo lekker smakende ‘Eagle Fly Free’. Het spelenthousiasme spatte van de band, zelfs gitarist Michael Weikath had een grijns op zijn gezicht. De geoliede machine bracht puike versies van ‘Where The Sinners Go’ en ‘If I Could Fly’. Een rondje verplicht meezingen gebeurde op ‘Are You Metal?’. Op de nieuwe ballade ‘Hold Me In Your Arms’ kreeg de band enkele tientallen koppels aan het slowen, mooi om zien. Na het obligate ‘Dr. Stein’ werden we in de bisronde nog getrakteerd op de medley ‘Helloween/How Many Tears/Heavy Metal (Is The Law)’ Tijdens dit eindfeestje mocht Kai Hansen mee gitaar spelen naast spitsbroeder Michael Weikath. Heel Gamma Ray maakte hun opwachting tijdens afsluiter ‘I Want Out’. Het amusementsgehalte lag hoog bij Helloween. Op Graspop mogen ze hun kunstje gerust nog eens over doen.


Geplaatst door Vera op woensdag 08 mei 2013 - 12:35:35
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org