Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


PPM FEST - Lotto Mons Expo - 06/04/2012 - Day 1


Tekst: Vera Matthijssens

Daar gaan we, naar Bergen (Mons, zo je wilt), om een uitgebreide versie van PPM fest te beleven. We hadden er zin in, want het in België ondergesneeuwde power metal genre met al zijn gedetailleerde varianten ligt ons nauw aan het hart. We waren met velen aanwezig om het verslag voor Rock Tribune te schrijven, maar hier wil ik toch nog even dieper ingaan op mijn persoonlijke belevenis, geholpen door collega Geert Ryssen, die me vooral op zaterdag goed geholpen heeft.

Het feest is al even aan de gang wanneer ik tijdens de set van TrollfesT de grote hal betreed.

TrollFesT

Op plaat kan het rariteitenkabinet van TrollfesT mij maar matig boeien, maar live moet ik hen nageven dat ze de sfeer erin krijgen. Met een hilarische show, een eigen brabbeltaaltje, een fikse portie onderbroekenlol en huppelende deuntjes merken we al spoedig enige beweging in het publiek. Deze Noren vormen dan ook een geknipte opwarming voor Korpiklaani die later op de avond op hetzelfde podium aantreden. De toevoeging van flink wat blazers maakt dat de band een eigen sound heeft en songs als ‘Die Verdammte Hungersnot’, ‘Karve’ en ‘Korstog’ worden behoorlijk enthousiast onthaald. Mijn meug zal het echter nooit worden…

Septicflesh

Dit in tegenstelling tot Septicflesh, die ik al jaren gebiologeerd volg. Wanneer we ons vervolgens naar de andere kant van de zaal begeven, worden we van op de Omega Stage ondergedompeld in een totaal andere wereld: het Septicflesh-universum is mystiek, donker, dreigend en fascinerend. Muzikaal ervaren we het hoogtepunt van de dag, al zijn de Grieken de spreekwoordelijke ‘vreemde eend in de bijt’ op dit festival. Toch verzamelt een aanzienlijk aantal mensen zich voor het podium om de beklijvende verrichtingen van Spiros Antoniou & Co aandachtig gade te slaan. Er valt ook heel wat te genieten. ‘The Vampire From Nazareth’ zet meteen zijn tanden in de onschuldige aanwezigen met beenharde riffs, vernuftige tempo’s en zwartgeblakerde zang die enkel soms onderbroken wordt door een laag gesproken oneliner. Met het titelnummer van vorig album ‘Communion’ en ‘A Great Mass Of Death’ bouwt het vijftal zijn imperium verder uit. Het naar SF-begrippen vrij catchy ‘Virtues Of The Beast’ dendert overweldigend uit de boxen, gevolgd door ‘Pyramid God’. De band, vrij statisch bezig voor de imposante backdrop, krijgt de handen op elkaar, wanneer Spiros ‘Oceans Of Grey’ aankondigt met een kwinkslag: ‘This is a difficult song, I need your support’. De armen gaan de lucht in en zichtbaar opgetogen kiest de band daarop weer voor een atmosferisch moment. Met de rug naar het publiek wordt ‘Persepolis’ ingezet, waarin de weelderige orkestratie van toetsenist Christos Antoniou dramatische vormen aanneemt. Aangespoord door de voorman gaan de handen op elkaar en ontstaat er warempel een summiere wall of death. Akoestische gitaren en oosterse melodieën vormen de kern van ‘Anubis’, waarna de band nog eenmaal alles geeft in een oorverdovende, maar groteske versie van ‘Five Pointed Star’. Wij hopen dat er toch een paar nieuwe zieltjes gewonnen zijn voor de sympathieke Grieken.


Setlist Septicflesh

The Vampire From Nazareth
Communion
A Great Mass Of Death
Virtues Of The Beast
Pyramid God
Oceans Of Grey
Persepolis
Anubis
Five Pointed Star


Korpiklaani

Over Korpiklaani konden we destijds boeken schrijven, maar tegenwoordig hebben we een beetje een gevoel dat alles al gezegd is wanneer we een stukje schrijven over de populaire Finnen. Een opmerking van een collega, voor wie het een hele poos geleden was dat hij de band aan het werk zag, spreekt wat dat betreft boekdelen: ‘Het lijkt alsof ik nog steeds naar dezelfde show kijk.’ Natuurlijk is dit een mes dat aan twee kanten snijdt. Korpiklaani doet waar ze goed in zijn: een uitgelaten massa, gewapend met drinkhoorns, een fijne avond bezorgen. Zelf doen ze daar nog dapper aan mee, getuige de fles wodka die de ronde deed na het concert. Op het podium en tijdens de show is Korpiklaani echter een professionele, hard werkende band die nooit een steekje laat vallen en ook vanavond met veel energie het beste van zichzelf geeft. Het is dan ook nog maar het begin van een nieuwe toercyclus voor hen. ‘Hunting Song’, ‘Journey Man’ en ‘Cottages And Saunas’ bijten de spits af en daar zijn we blij mee, want dat zijn sterke nummers. Het is de eerste keer dat we nieuwe violist Tuomas Rounakari aan het werk zien en hij krijgt een solomoment tijdens het weemoedige ‘Metsalle’. Na dit melancholische intermezzo kunnen we terug huppelen op ‘Vaarinpolkka’. Vervolgens pakt de olijke band uit met zijn volledig arsenaal geestrijke dranken. Ja hoor, vrijwel zonder pauze raast men doorheen ‘Vodka’, het oudere ‘Wooden Pints’, ‘Happy Little Boozer’, ‘Tequila’ (met drumsolo inclusief enige Zuid-Amerikaanse percussie) en ‘Beer Beer’. Wat betreft dit laatste: onze nationale drank vloeide rijkelijk. Het spetterende feest wordt besloten met een moment van bezinning. Dit jaar viert Korpiklaani het tienjarige bestaan en daarom krijgen we een mooie uitvoering van het weemoedige ‘Pellonpekko’ uit het eerste album. Waar is alweer die tijd?

Setlist Korpiklaani

Hunting Song
Journey Man
Cottages And Saunas
Juodaan Viinaa
Lonkkaluut
Metsalle
Violin solo
Vaarinpolkka
Vodka
Wooden Pints
Happy Little Boozer
Tequila
Beer Beer
Pellonpekko


Rhapsody Of Fire

Tegenwoordig hebben we twee Rhapsody’s: gitarist Luca Turilli is zijn eigen act begonnen en zanger Fabio Lione en keyboard speler Alex Staropoli gaan verder onder de naam Rhapsody Of Fire. Dat is spijtig, maar laat ons verheugd zijn om dan twee uitstekende power metal bands met klaterende neoklassieke gitaarsolo’s en heel wat bombast in de armen te kunnen sluiten. Een nieuwe gitarist – hij luistert naar de naam Roberto Di Micheli – speelt de partijen van Turilli vlekkeloos, maar ietwat ziellos na. Toch wordt het een mooi optreden, dankzij de inzet van de band met het oog om alles te geven en het publiek uiteindelijk in de ban te krijgen met de bisnummers (wat overigens een lange set was). Wanneer middernacht al een uur verstreken is, staan we enigszins overweldigd onze notities na te lezen…

Setlist Rhapsody Of Fire

Ad Infinitum
From Chaos To Eternity
Triumph Or Agony
I Belong To The Stars
The Dark Secret: Ira Divina
Unholy Warcry
Lost In Cold Dreams
Land Of Immortals
Aeons Of Raging Darkness
Drumsolo
The March Of The Swordmaster
Dawn Of Victory
Bass solo
The Village Of Dwarves
The Magic Of The Wizard’s Dream
Holy Thunderforce

Encore 1:

Reign Of Terror
Knightrider Of Doom

Encore 2:

Emerald Sword
Act VI: Erian’s Last Secrets
Heroes Of The Waterfall’s Kingdom part V – The Splendour Of Angel’s Glory (A Final Revelation)
Sea Of Fate











Geplaatst door Vera op vrijdag 04 mei 2012 - 16:31:38
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
Taal



Zoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org