Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031Immaculate: Infernal Metal uit België

Interview met zanger/gitarist T-Warrior van Immaculate door Vera in oktober 2007

Een beloftevolle nieuwe band is Immaculate. Hun debuutalbum ‘Pure Evil’ dat zopas verscheen bij het ook al jonge Sandstorm label staat vol verrukkelijk gitaarwerk, vertoont de snedigheid en brutaliteit van death en black metal, maar bevat ook klassieke heavy metal invloeden. Zelf noemen ze het dan maar “infernal metal”. De Belgische scene laat van zich horen! We hadden een interview met zanger/gitarist T-Warrior die tot nu toe alles schreef, maar hoopt dat de nieuwe leden Kristof (bas) en Yngwar (gitaar) in de toekomst vette ideeën zullen aanbrengen.Hoe en wanneer is het idee voor Immaculate ontstaan?
Het is allemaal begonnen in het voorjaar van 2006. Ik kende Jimmy (drummer) al van een aantal muzikale activiteiten. Mits wij geen voldoening hadden bij de vorige groepen waarin wij gespeeld hebben, zijn wij een nieuw project begonnen. Na een aantal repetities hadden we al wat nummers geschreven (die zijn wel niet op het nieuwe album gekomen) en werd het tijd om audities te doen. Pas in oktober 2006 hebben wij de geschikte bezetting gevonden. Kristof (bas) en Yngwar ( gitaar ) zijn diegenen die Immaculate voltallig maakten.

Het moet een opluchting zijn om eindelijk je eigen ideeën kwijt te kunnen in een band zonder al te veel compromissen…
Inderdaad. Een relatie hebben is al moeilijk, laat staan met vier mensen. Toch wil ik iedereen in de band zijn inbreng laten doen. Met dit album ben ik vooral diegene die de nummers heeft geschreven, maar voor het volgende album zal héél de groep zijn ziel daarin steken.

Wat zijn de bands die de inspiratiebron vormden om Immaculate op te richten en hoe zou je zelf jullie muziek willen omschrijven?
Amon Amarth, Hypocrisy, Children Of Bodom, Arch Enemy,… We hebben het zelf moeilijk gehad om een stijl op onze muziek te plakken en blijkbaar het publiek ook. We hebben al van alles gehoord, melodic black metal, Göteburg metal, black classic heavy metal,… Uiteindelijk hebben we er gewoon een eigen stijl opgeplakt “INFERNAL METAL”.

Als we even de songs van het eerste album bekijken; zijn deze in vrij korte tijdspanne geschreven voor Immaculate of is het de oogst van jaren puzzelen die nu uiteindelijk vorm gekregen heeft?
Het is zeker niet de oogst van jaren puzzelen dat deze vorm gekregen heeft. Ik zat gewoon overvol inspiratie zodat de nummers vlot van de lopende band rolden.

Wat is de inbreng van de andere bandleden in het schrijfproces en/of het maken van de nummers?
Zoals hierboven vermeld had ik de meeste nummers al zelf geschreven voor dat Kristof en Yngwar in de band zaten. Zij hebben die nummers dan ook snel moeten leren en hadden dan ook nog niet de kans om zelf hun inbreng in de nummers te doen. Nu, als er een nummer wordt geschreven, gebeurt dat dan ook met alle bandleden.

‘Pure Evil’ werd opgenomen in de Dungeon Studio en afgemixt in CCR studios (een bekende naam). Kan je wat meer vertellen over het opnameproces?
In mei zijn wij de studio ingegaan. We waren al vastberaden dat we die daar gingen opnemen. Voor de mastering lag dat anders. Wij waren eigenlijk eerst van plan om die te laten masteren bij de alom bekende Göran Finnberg van de Mastering Room in Zweden. Helaas was hij op vakantie en kreeg het album niet gemasterd voor de tijd die wij in gedachten hadden. Dan zijn we maar de bekendste mastering studio van Belgïe ingedoken.

Immaculate heeft al een live reputatie opgebouwd. Wat waren tot hier toe de meest opmerkelijke gigs voor de band?
Ik denk dat de meest opmerkelijke gigs nog moeten komen, nu zeker mits we een contract bij Sandstorm hebben getekend. Die mensen hebben een aantal opmerkelijke gigs voor ons in petto, maar daar ga ik nog niet al te veel van prijsgeven. Wel raad ik aan om regelmatig de volgende sites te checken, want dar kan je de nieuwste ontwikkelingen lezen:

www.immaculate.be
www.myspace.com/immaculatemetal
www.sandstormvzw.be

Valt het tegenwoordig nogal mee om in de Belgische scene aan optredens te raken of is dat nog steeds vrij moeilijk?
Voor optredens moet je soms moeite doen en soms komen ze vanzelf binnen. Nu we bij Sandstorm zitten zal dit wel beter vlotten aangezien zij grotendeels de boekingen uit handen nemen. Maar ik denk wel dat je met een interessant product altijd naar buiten kunt komen.

Een hele opgave voor elke band is tegenwoordig een label vinden… en houden. Wat zijn de mogelijkheden en verwachtingen bij Sandstorm?
Wij hebben nu voor een jaar getekend. Zij zullen ons voorzien van optredens en promo. Wij hebben ons album uiteraard niet enkel bij Sandstorm voorgesteld, maar zij hadden wel de beste voorwaarden. Aangezien zij een project zijn dat nog in de kinderschoenen staat, zullen zij enorm veel moeite doen om alles tot zijn recht te laten komen. Bij een groot label ben je dikwijls maar een nummer, in ons geval zijn wij een deel van Sandstorm.

‘Pure Evil’ is duidelijk een album waar jouw gitaarwerk de blikvanger en smaakmaker is. Maar jullie hebben ook een tweede gitarist, vertel daar eens wat over…
Tegenwoordig zijn er veel goede gitaristen, maar die hebben meestal een stijl gekopieerd van een andere gitarist. Bij Yngwar had ik dat gevoel niet, hij is echt een gitarist met een eigen stijl. Nu hij mee nummers gaat schrijven denk ik wel dat zijn talent tot zijn recht gaat komen.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?
Zoveel mogelijk naar buiten komen en nieuwe nummers schrijven.

Geplaatst door Vera op woensdag 17 oktober 2007 - 23:35:31
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org