Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
zaterdag 06 april 2019
RAGE OF LIGHT: ImploderRelease: 2019-03-29
Style: melodic death metal meets trance
Label: http://label.napalmrecords.com/ - www.hardlifepromotion.nl
Website: www.rageoflight.com
Facebook: https://www.facebook.com/rageoflight
Country: Switzerland
Playing Time: 54:22
Cat. N°: NPR 833
Review by: Vera
Translated by: Vera
Rating: 8/10


English:


Nederlands:

Melodieuze death metal met trance-invloeden! Daarmee tracht het Zwitserse trio Rage Of Light de aandacht te trekken op dit debuutalbum ‘Imploder’. Spil van de band is Jonathan Pellet die zich volledig uitleeft op zijn synths en keyboards en ook nog de drums programmeert. Hij voegt ook de extreme grunts toe, daar waar Melissa Bonny een rustige, verhalende cleane zangtrend inbrengt (occasionele vrouwelijke grunts eveneens). Zij verwierf al enige bekendheid in Evenmore en Ad Infinitum, maar is ook betrokken bij Warkings en Serenity. Noé Schüpbach als gitarist zorgt voor de beenharde riffs – veelal met groovende inborst – en vingervlugge neoklassieke gitaarsolo’s en baspartijen.

Het veelvuldige gebruik van elektronica in de toegankelijke songs doet op een speelse manier inderdaad aan trance en pop denken, al bemerken we ook dikwijls een zwevende achtergrond op toetsen. De harde riffs voegen er een ruw additief aan toe, maar de band stelt vooral aanstekelijke melodieën als dominante factor. Men doet nog het meeste aan Amaranthe denken, maar net weer anders. Songs als ‘Enraged’, ‘I Can I Will’ en ‘Away With You’ zullen dan ook een breed publiek aanspreken, terwijl de opzwepende titelsong instrumentaal is. Verder wordt in elke song de cleane stem van Melissa uitgespeeld tegen de smeuïge mannelijke grunts. In songs als ‘Battlefront’ en het veelgelaagde ‘Nothingness’ gooit gastmuzikant Joëlle ‘Jo’ Graz op een bijzonder fraaie manier nog wat cello in de waagschaal. Ideaal voor metalfans die houden van een luchtige, frivole aanpak. Deze band heeft potentieel!


Tracklist:

Light (1:48)
Enraged (5:01)
Fallen (4:32)
I Can I Will (4:36)
Away With You (3:50)
In The Shadow (6:47)
Battlefront (4:30)
Imploder (5:58)
Mechanicals (7:17)
Nothingness (5:40)
Twilight Of The Thunder God (Amon Amarth cover) (4:05)

Musicians:

Melissa Bonny: main vocals
Jonathan Pellet: vocals, keyboards, synth & drums programming, bass
Noé Schüpbach: guitars, bass

Guests:

Joëlle ‘Jo’ Graz: cello in track 7 & 10
Johanne Pellet: spoken words in track 9
Geplaatst door Vera op zaterdag 06 april 2019 - 15:25:36
Reageren is uitgeschakeld

vrijdag 05 april 2019
NIGHTRAGE: Wolf To ManRelease: 2019-03-29
Style: melodic death metal
Label: www.despotz.de / www.hardlifepromotion.nl
Website: www.nightrage.com
Facebook: https://www.facebook.com/nightrage/
Country: Greeks in Sweden
Playing Time: 44:17
Cat. N°: /
Review by: Vera
Translated by: Vera
Rating: 7,5/10


English:


Nederlands:

Nightrage kende begin deze eeuw een vlotte start met leden als zanger Tomas Lindberg (At The Gates) en gitarist Gus G. (Firewind) in de gelederen. Ook drummer Fotis Fernardo (ex-Septicflesh) maakte een poos deel uit van de Griekse band die tot tweemaal toe verkaste naar Gotenburg. Maar het is oprichter/gitarist Marios Iliopoulos die de touwtjes in handen heeft.

Sinds 2012 opereert de band terug vanuit Zweden en op vorig album ‘Venomous’ werd een thematiek aangesneden over de duistere kanten van de mensheid. Deze wordt vervolgd op ‘Wolf To Man’ waarop we melodieuze death metal horen in vlotte, compacte songs. Het schreeuwerige zanggeluid van Ronnie Nyman maakt de stijl het best vergelijkbaar met At The Gates en Children Of Bodom. Het tempo wordt flink hoog gehouden en de solide band presenteert hier een nieuwe ritmesectie welke bijzonder strak speelt. Tal van vurige gitaarsolo’s vloeien kundig uit de koker van beide gitaristen, zodat we van een verdienstelijk album kunnen spreken wanneer je de stem van Nyman uiteindelijk niet al te verschroeiend gaat vinden.


Tracklist:

Starless Night (4:31)
Wolf To Man (3:50)
Embrace The Nightrage (3:03)
Desensitized (4:28)
God Forbid (3:42)
By Darkness Drawn (3:32)
The Damned (3:34)
Arm Aim Kill (3:41)
Gemini (4:14)
Disconnecting The Dots (4:01)
Escape Route Insertion (3:28)
Lytrosis (instr) (1:54)

Musicians:

Ronnie Nyman: vocals
Marios Iliopoulos: guitars
Magnus Söderman: guitars
Francisco Escalona: bass
Dino George Stamoglou: drums
Geplaatst door Vera op vrijdag 05 april 2019 - 13:20:08
Reageren is uitgeschakeld

donderdag 04 april 2019
ELLENDE: LebensnehmerRelease: 2019-03-29
Style: atmospheric black metal
Label: https://www.facebook.com/aoprecs Art of Propaganda
Website: www.ellende.at
Facebook: https://www.facebook.com/ellende.official
Country: Austria
Playing Time: 50:57
Cat. N°: AOP 070
Review by: Vera
Translated by: Vera
Rating: 8,5/10


English:


Nederlands:

Ellende, zijnde een strikt soloproject van de Oostenrijkse L.G., is toe aan het derde volledige album ‘Lebensnehmer’. Dat is een met de voorganger ‘Todbringer’ verwant album waarop voor het eerst ook drummer P.F. te horen is. Minder strikt met de jaren dus, ook al te merken tijdens de live activiteiten met sessiemuzikanten. We hebben de atmosferische post black metal van dit illustere gezelschap altijd zeer kunnen waarderen en ook nu vertoont de mistroostige muziek de nodige melancholie, schoonheid en introverte passages die men kan beschouwen als betoverende adempauzes tussen de meedogenloze blastbeats en L.G.’s zwartgeblakerde stem.

De uitgebreide songs nemen de tijd om langzaam tot volle wasdom te komen en zijn doorspekt met melodieuze gitaarpartijen, wat vooral in het instrumentale ‘Ein Stück Verzweiflung’ en afsluiter ‘Atemzug’ tot uiting komt. ‘Liebkosung Des Eiswinds’ – evens zonder zang – komt dan weer sober symfonisch uit de bus. De kille escapades van Lukas Gosch veroorzaken nog geen ontzag zoals bij Eïs, Vyre of vroegere Secrets Of The Moon, maar het gaat wel aardig die richting uit.


Tracklist:

Intro (1:57)
Augenblick (7:02)
Die Wege (7:07)
Ein Stueck Verzweiflung (5:03)
Der Blick Wird Leer (6:41)
Liebkosung Des Eiswinds (4:54)
Du Waerst Eine Schoene Leiche (8:24)
Atemzug (9:35)

Musicians:

L.G. (Lukas Gosch): vocals & all instruments
P.F.: drums

L.B.: live guitar
D.B.: live guitar
S.L.: live guitar
Geplaatst door Vera op donderdag 04 april 2019 - 23:07:18
Reageren is uitgeschakeld

dinsdag 02 april 2019
WAYLANDER: Ériù's WheelRelease: 2019-03-22
Style: Celtic folk metal
Label: www.listenable.net
Website: www.waylanderband.com
Facebook: https://www.facebook.com/clanwaylander
Country: Northern Ireland
Playing Time: 46:51
Cat. N°: POSH
Review by: Vera
Translated by: Vera
Rating: 9/10


English:

Together with Irish Cruachan and English Skyclad, Waylander belongs to the echelons of Celtic folk metal. Way back in the nineties they already released albums. Their fifth disc ‘Ériú’s Wheel’ happens to be their first concept album. It runs throughout the pagan year, starting with Samhain and ending at the autumnal equinox. The different seasons we are going through all have specific characteristics, wonderfully reflected in the music by this Northern Irish band.

When the atmospheric intro of ‘Betwixt Times’ resounds, you instantly find yourself in the midst of vast planes and nature of the green island. Melancholy is an important emotion on this album, with frustration and rage on the other side of the musical spectrum, when ArdChieftain O’Hagan raises his ferocious voice. Desolate, conjuring chants sometimes pop up in between the ingenious guitar skills of Saul McMichael and Tor Dennison. But also the folk instruments of Dave Briggs – especially the typical Irish tin whistle – are prominently present in the songs. This is pure outing of art, a spontaneous eruption of a band which only makes an album when time is ripe for it, but right away they leave many others far behind with their well crafted music.


Nederlands:

Samen met het Ierse Cruachan en Engelse Skyclad behoort Waylander tot de echelons van de Keltische folk metal. Reeds in de jaren negentig brachten ze albums uit. Hun vijfde album ‘Ériú’s Wheel’ is meteen ook hun eerste conceptalbum. Het doorloopt het paganjaar, te beginnen bij Samhain en eindigend bij de herfstequinox. De verschillende seizoenen die hierbij doorlopen worden, kennen allemaal bepaalde karakteristieken die door de Noord-Ierse band mooi gereflecteerd worden in de muziek.

Wanneer het sfeervolle intro ‘Betwixt Times’ weerklinkt, waant ge u meteen in de weidse natuur van het groene eiland. Weemoed is een belangrijke emotie op dit album, met frustratie en toorn aan de andere kant van het muzikale spectrum, wanneer ArdChieftain O’Hagan zijn ‘ruwe bolster blanke pit stem’ verheft. Desolate, bezwerende gezangen duiken soms op tussen het ingenieuze gitaarwerk van Saul McMichael en Tor Dennison. Maar ook de folk instrumenten van Dave Briggs – en dan vooral het typisch Ierse tin whistle – zijn prominent aanwezig in de songs. Dit is een pure kunstuiting, een spontane eruptie van een band die slechts een album maakt wanneer de tijd er rijp voor is, maar dan ook meteen velen achter zich laat.


Tracklist:

Betwist Times (1:26)
As Samhain Comes (6:18)
Shortest Day, Longest Night (6:11)
Imbole (5:58)
The Vernal Dance (4:55)
Beltine (4:15)
As The Sun Stands Still (5:26)
To Feast At Lughnasadh (6:26)
Autumnal Blaze (5:42)

Musicians:

Ciaran ArdChieftain O’Hagan: vocals
Saul McMichael: guitars
Tor Dennison: guitars
Steve Reynolds: bass
Dave Briggs: folk instruments
Lee McCartney: drums
Geplaatst door Vera op dinsdag 02 april 2019 - 23:16:45
Reageren is uitgeschakeld

Ga naar pagina   <<        >>  
Archive

SILVER BULLET: Mooncult Vera @ (01 apr : 19:35) (01. CD reviews 2019)
TIM BOWNESS: Flowers At The Scene Vera @ (29 mrt : 09:35) (01. CD reviews 2019)
BLOODBOUND: Rise Of The Dragon Empire Vera @ (27 mrt : 13:30) (01. CD reviews 2019)
QUEENSRYCHE: The Verdict Vera @ (23 mrt : 09:22) (01. CD reviews 2019)
NUSQUAMA: Horizon Ontheemt Vera @ (21 mrt : 18:17) (01. CD reviews 2019)
DER WEG EINER FREIHEIT: Live In Berlin Vera @ (20 mrt : 11:07) (01. CD reviews 2019)
Nieuwscategorieën

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2019
VANDEN PLAS: The Ghost Xperiment: Awakening
New concept with more heaviness!!!
01. CD reviews 2019
ASTRAL DOORS: Worship Or Die
Epic heavy metal with passion...
01. CD reviews 2019
FRACTAL UNIVERSE: Rhizomes Of Insanity
Very technical skilled French death metal with intellectual flair...
01. CD reviews 2019
OCEANWAKE: Lights Flashing In Mute Scenery
Top notch album in deep-draught doom/death metal!
01. CD reviews 2019
THORONDIR: Des Wandrers Mär
Fine pagan metal band from Bavaria!
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org